måndag, juli 07, 2008

Valpningen

Jag vill börja med att tacka alla för era gratulationer, känns så skönt att alla bryr sig.

Det började ju som sagt var med att tempen gick ner äntligen i går kväll, vid halv fem var den på 36,9. Så då var det ju bara att vänta, vid 18,00 kunde man se att hon mellan varven hade värkar då hon flåsade lite men sen så tog hon det lugnt och sov emellanåt. När kl var srax före tolv så tyckte vi att hon började få små kryst verkar så då gick vi och satte oss vid valpådan, men vi var nog lite tidiga för det var förtfarande inte ordentliga krysverkar. Men sen så kl 01,53 så födde den första och enda lilla killen, han kom med huvudet först och vägde 240 gram. Han var en livlig liten krabat, när nästa valp var i antågande så skulle jag hålla honom borta lite för att Fanny inte skulle lägga sig på honom. Men har var så enveten att det gick inte, han kravlade och kravlade under min hand över på sidan för att komma förbi han skulle till tutten. Tillslut gav jag upp han fick som han ville, vilken kille vet vad han vill bara ett par minuter gammal.

Nästa valp kom med rumpan först kl 02,36 det var förstås en tik och hon vägde 243 gram, hon bödde lite grann ur navelsträngen så jag blev nästan orolig ett tag men fick sitta och trycka ihop den ett tag så slutade det, och hon är pigg och framåt så det var nog ingen fara.

Sen fick vi vänta nästan en timme på nästa lilla tjej, hon kom åkså med rumpan först vilket föresten alla tjejerna gjorde. Kl 03,24 kom hon vi såg direkt att hon var större än de andra två, hon vägde 280 gram och henne märkte vi med lite tippex på höger framtass.


Nästa tjej kom kl 04,28 och var ännu större också hon med rumpan först förståss, hon vägde 304 gram. Hon blev märkt på vänster framtass.
Men sist men inte minst gjorde den sista lilla tjejen entré kl 05,14 rumpan först och hon vägde 258 gram. Hon märktes på höger baktass.

Så det var fina valpar med bra vikt, skulle vilja sitta hos dem hela tiden men då Fanny tydligt visar att hon vill vara ifred så får det bli så, vi kommer fota när det finns tillfälle så enskilda kort kommer sen.

De andra hundarna har varit jätte oroliga då de har hört konstiga ljud från köket, de var ju utstängda. När först valpen kom så skrek Fanny till rätt så ordentligt, då blev det ju fullt skall på de andra kl två i en lägenhet:-) men sen sa hon inget mer när nästa kom som tur var så då blev det lite lugnare i lägret igen. Kl blev 07,40 innan Sandra och jag kom i säng, Fanny hade då hunnit ätit en skål med mat vilket hon inte gjort på länge. Och under lite övertalning varit ute och kissat, sen snabbt in igen. Nu på eftermiddagen när jag vaknade åt hon en skål med mat till så nu äter hon igen så skönt.

Inga kommentarer: